Parlem amb Juan Carlos López, del centre IogaOm Vilanova. Un centre de ioga, pilates i altres teràpies relacionades, que va obrir a l’octubre del 2013 i que vol apropar la disciplina del ioga a tothom que vulgui millorar el seu benestar i augmentar l’autoconeixement, a més de reduir l’estrès.

IogaOm Vilanova

Per què vas decidir crear la teva empresa? Què et va motivar a fer-ho? Per què vas escollir aquesta activitat?
Quan una persona troba una cosa meravellosa, normalment sempre pensa en compartir-la amb aquells que s’estima i volen experimentar la mateixa sensació. Això és el que em va passar amb el ioga en els meus temps d’estudiant.

Després d’un període de temps llarg en que vivíem a cavall entre els Pirineus de Lleida i la Índia, a la darrera estada a la Índia ens vam plantejar, la meva companya i jo, cap a on volíem encaminar les nostres passes. Podíem tornar als Pirineus i continuar amb l’activitat rural i tranquil·la que veníem desenvolupant els darrers anys, o tornar a la costa, on tenim la família, i iniciar un nou projecte relacionat amb el ioga. La feina no estava gaire bé i amb una nena petita acabada de néixer volíem estar a prop de la família. Així, i després de tretze anys fora, vam decidir tornar i intentar posar en marxa el nostre propi centre de ioga.

Bé, avui dia hi ha molt patiment emocional perquè no se’ns educa a conèixer-nos, sinó a conèixer. Mirar fora vers mirar dintre un mateix és molt diferent. Penso que es una bona feina donar eines de millora als altres.

A què et dedicaves abans?
Gran part de la meva trajectòria professional ha estat vinculada al ioga. Als Pirineus feia classes de ioga i, abans d’això, havia tingut formació i experiència comercial i en diferents teràpies al voltant del massatge.

Des de la idea inicial fins a la posada en marxa, quant temps ha passat?
Al voltant de nou mesos. La idea, tal i com he comentat anteriorment, va sorgir al darrer viatge que vam fer a l’Índia. Allà ens vam plantejar què volíem fer quan tornéssim. Així, vam tornar als Pirineus, vam començar a madurar la idea i vam acabar venint a Vilanova per oferir el ioga i el pilates. Ràpid vam sentir que seria millor tenir un lloc propi per portar a terme el projecte i vam començar la cerca d’un local i desenvolupar el projecte. La culminació va ser a l’octubre, quan vam obrir el centre.

Com va sorgir el nom comercial?
Als Pirineus oferíem les classes sota el nom de IogaOm Pirineus. Com que ara estem a Vilanova, va ser fàcil la derivació cap a IogaOm Vilanova… (somriu).
El concepte de ioga és un terme que, més o menys encertat, tothom té una percepció al respecte.
La síl·laba Om es molt representativa del que un practicant de ioga aspira a trobar quan s’apropa al ioga amb total coneixement del seu potencial. Té moltes definicions o connotacions. En referència a la pràctica del so “Om”, ens apropa a la vivència d’un espai mental de silenci i profunditat on és dona una experiència de comunió o retrobament amb un mateix.

Quins són els vostres objectius?
Com a empresari es fer el projecte rentable per poder pagar les despeses derivades i viure amb certa tranquil·litat econòmica.

A nivell personal, l’objectiu principal del nostre projecte es què la gent conegui de més a prop una manera natural de cuidar-se a si mateixa en un context de convivència amb els altres.

L’objectiu passa per agafar més consciència dels actes d’un mateix en profunditat i reduir les tensions físiques i mentals, i tot això aplicar-ho en benefici d’una millora en tots els àmbits de la nostra l’existència, tant personal com laboral com éssers bio-psico-social. Els beneficis poden ser molts.

Què és el que aconsellaries a un/a nou/va emprenedor/a?
Primer de tot, que cerqui assessorament. Tenir algú que t’ajudi a contemplar tots els aspectes que has de tenir presents per tirar endavant el projecte i que has de continuar treballant un cop iniciada l’activitat, i que també et serveixi de guia per anar seguint les passes que has de donar per emprendre.
També, la redacció del pla d’empresa. Que facin la previsió financera però també d’objectius i fases per les que haurà de passar el projecte per poder tirar endavant.

I, sobretot, molta paciència, motivació i positivisme. El camí que s’ha de fer és llarg i extenuant.

Ser empresària: un somni o una necessitat?
Ser empresari és, per nosaltres, una necessitat. El somni és treballar en allò que t’agrada. Seria millor sense tenir que preocupar-te gaire del que comporta tenir el teu propi negoci (gestions, tràmits, difusió, comercialització, etc.), però això es una altre somni.

On us podem trobar?
Centre IogaOm Vilanova
C. Menendez y Pelayo, 66 – 08800 Vilanova i la Geltrú
Tel: +34 615022765 / 680671838
www.yogaomvilanova.com
yogaomvilanova@gmail.com

Google Maps La Cultural Facebook IogaOm Vilanova

Si vols donar a conèixer la teva empresa en aquesta secció, contacta’ns! Truca’ns (938140440) o escriu-nos (tcontreras@imet.cat).

IogaOm Vilanova
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà