Mireia Belmonte

Molts dels valors vinculats amb l’esport són fàcilment extrapolables al desenvolupament professional. Per això, l’espanyola Mireia Belmonte, referent a la natació mundial, va ser convidada per PageGroup a participar en dos esdeveniments (Madrid i Barcelona) per analitzar els secrets per triomfar. La Mireia va accedir i, juntament amb Miguel Portillo, Director Executiu de Page Executive, va detallar les claus que defineixen l’èxit.

El primer al que van fer referència va ser al domini de la carrera professional. El professional competent ha de poder adaptar-se a les circumstàncies i prendre decisions que marquin el rumb de l’empresa de manera positiva. En aquest punt, la nedadora va expressar el seu desig de guanyar la medalla d’or en les Olimpíades de Rio 2016 i va informar que, tot i que encara queda temps, ella i el seu entrenador ja han començat a entrenar per assolir els objectius.

Van destacar també l’important que resulta que els professionals siguin conscients de les seves capacitats i les seves limitacions per així poder créixer. Cal conèixer-se un mateix per detectar i potenciar les fortaleses i posar límit a les debilitats.

No ens equivoquem, l’ambició no és dolenta. Hem de marcar metes i lluitar per aconseguir-les. Sempre cal tenir algun objectiu previst per assolir i hem de planificar una estratègia que ens ajudi a arribar. Això sí, cal ser realistes. Per evitar situacions de desmotivació, cal plantejar metes a les que poguem arribar. I, sobretot, cal ser constant.

I no podem oblidar la passió. Els ponents han posat èmfasi que la clau de l’èxit és l’entusiasme i que per triomfar cal tenir clar a on es vol arribar. Els riscos formen part del camí i ens ajudaran a seguir aprenent.

Aquí, la Mireia Belmonte va tenir una intervenció especial. La nedadora va afirmar amb rotunditat que el 50 % dels seus èxits els deu al seu entrenador, sense el qual no hagués arribat on està. Amb això va fer referència a la importància del treball en equip, de confiar en els que tens a prop perquè junts pugueu assolir totes les vostres fites.

Cal apostar per l’equilibri entre la vida personal i la professional. Sempre cal reservar temps per a un mateix, per la família i els amics. La màxima és treballar per viure, no viure per treballar.

Sigues tu mateix i aposta fermament per la feina que estàs desenvolupant. Per assolir l’ èxit, en qualsevol esfera de la vida, cal ser exigent. D’aquesta manera ens mantenim allunyats del perillós conformisme que ens pot fer entrar en una espiral de manca de motivació.

Per tancar l’acte, la medallista olímpica va dir: “La màgia està en creure en tu mateix. Si creus en tu, ets capaç de qualsevol cosa“.

Font: Universia. Blog del Empleo

Mireia Belmonte, les claus de l’èxit professional
Etiquetat a:    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà