Termcat

A les xarxes socials hi han entrat també els negocis. Molt sovint quan treballem tenim una pantalla al davant, ens comuniquem per correu electrònic i busquem informació o bé fem gestions aprofitant la potència infinita d’Internet.

De la mà de l’anglès hem après a posar nom a conceptes i objectes que fa uns anys no existien a la nostra vida. Ara tothom sap que un mouse es diu un ratolí i que un pen drive és un llapis de memòria. Però hi ha molts altres termes que encara tenim molta tendència a anomenar amb la variant anglesa, tot i que podem optar per la forma catalanitzada des de fa força temps.

Us en posem alguns exemples:

e-mail / electronic mail address es diu adreça electrònica, i, abreviadament, posem a/e.
hosting es diu allotjament (servei que ofereix espai d’un ordinador per a contenir informació, generalment pàgines web)
blog / weblog s’escriu blog (pàgina web, generalment de caràcter personal i poc institucional, amb una estructura cronològica que s’actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre temes diversos). Per tant, la persona que crea i gestiona un blog o bé l’internauta que sol navegar per blogs s’anomena en català bloguer o bloguera. Nous termes aprovats recentment per l’Institut d’Estudis Catalans.

Tots aquests termes i més els podeu consultar al servei Cercaterm del Centre de Terminologia TERMCAT:

Cercaterm

Aprofitem també l’ocasió i us fem saber que a finals de 2012 es va presentar el diccionari Terminologia bàsica de les xarxes socials, que conté un centenar de termes relacionats amb les diferents xarxes socials, especialment el Facebook i el Twitter, amb la definició en català i equivalents en espanyol i anglès.

Diccionari Terminologia bàsica de les xarxes socials

Per fer consultes puntuals podeu contactar amb nosaltres a:

Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
CNL de l’Alt Penedès i el Garraf
Consorci per a la Normalització Lingüística
Rasa del Miquelet, 16
Tel. 93 811 57 73
vngcat@cpnl.cat

Els negocis a les xarxes socials
Etiquetat a:        

Un pensament en “Els negocis a les xarxes socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà