Spotbros

El mes passat, Spotbros va llançar a nivell mundial el seu ‘app’ per Android i iOS. El mateix dia del llançament, aquesta ‘app’ espanyola es va situar en el lloc número 1 de l’AppStore espanyol d’aplicacions gratuïtes a la categoria de ‘Xarxes Socials’, superant a aplicacions com Facebook o Twitter. En menys de tres dies va superar els 100.000 usuaris registrats, i segueix creixent a un ritme exagerat.

Una de les principals qualitats de Spotbros és el seu servei de missatgeria instantània, per la qual cosa l’han comparat amb WhatsApp. Però la plataforma fundada pels espanyols Alejandro López i Fernando Calvo és molt més que això. Spotbros permet a l’usuari interactuar amb els seus amics mitjançant xats públics d’usuaris que tenen alguna cosa en comú (‘Spots’), o amb altres usuaris de la xarxa que es troben a prop (‘shouts’). En aquest últim cas, les persones que el rebin podran contestar o fer un ‘re-shout’, és a dir, enviar el ‘Shout’ més lluny i difondre el contingut.

Segons Fernando Calvo: “És molt interessant veure com els usuaris, en temps de crisi, s’organitzen a través d’aquesta tecnologia per cooperar. Hi ha exemples de ‘Spots’ amb centenars de persones que s’uneixen amb un objectiu comú i ho fan realitat a través de l’espot. Un exemple clar és el de ‘Avís de controls’, on més de 1.000 membres estan informant en temps real de la ubicació dels radars per evitar multes. Un altre Spot interessant és el de ‘Compartir cotxe’, on centenars d’usuaris s’organitzen per trobar companys de viatge a les seves rutes per estalviar despeses”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GjH5f7hak5Q[/youtube]

“Els serveis de missatgeria tradicional que hi havia fins ara eren una rèplica dels sistemes de missatgeria del PC de fa 20 anys. No aprofitaven totes les funcionalitats que té un ‘smartphone’, que, al cap i a la fi, és un ordinador que portem 24 hores a la butxaca “, ha afegit Ferran Calvo.

A més, la plataforma compta amb el servei denominat SBMail, des d’on l’usuari pot crear missatges multimèdia combinant text il·limitat. Tot un servei de microblocs que l’apropa a la totpoderosa Twitter. Una de les característiques que més li va cridar l’atenció a Enrique Dans, ambaixador d’aquesta ‘app’. “El text que s’envia pot maquetar conjuntament imatges, mapes i fins i tot fotografies. Formar una minipágina web molt presentable. I tot des d’un telèfon mòbil”, va explicar Enrique Dans al Confidencial.

Spotbros, més segur que WhatsApp

A més de les noves eines que s’han incorporat a la plataforma, aquests emprenedors espanyols han posat èmfasi a la seguretat. “A diferència del que succeeix a WhatsApp, a Spotbros tots els missatges que s’envien estan xifrats amb el mateix codi que utilitza el govern dels Estats Units, AES 256 bits. Els missatges i imatges compartides també desapareixen dels servidors passats un màxim de 30 dies “, ha assegurat Fernando Calvo.”

A més, Spotbros només et posa en contacte amb un altre usuari si hi ha una coincidència bidireccional de números de telèfon. És a dir, ningú podrà escriure’t en privat pel sol fet de tenir el teu número si prèviament no has acceptat la sol·licitud d’amistat. Evitem així els clàssics missatges del WhatsApp des de números desconeguts “, ha afegit.

Però, és WhatsApp realment insegura? Segons Enrique Dans, sí: “A WhatsApp les converses no van xifrades. El teu contacte està exposat una vegada que obres un compte perquè qualsevol pugui contactar. Aquesta plataforma és un desastre a punt de succeir”.

“La funció de comunicació mitjançant missatgeria instantània s’ha difós de manera exponencial, ha redefinit els nostres protocols de comunicació i s’ha incorporat al nostre vocabulari d’ús quotidià, però encara es realitza amb eines espantosament dolentes, amb protocols de seguretat i privacitat descuidats, primitius i toscs “, va afegir Enrique Dans.

“Spotbros, a part de proporcionar una eina sensiblement millorada en aquest sentit, amb pràctiques que corresponen a l’estat de l’art en termes de xifrat, privacitat i termes d’ús, planteja eines que permeten crear continguts de manera eficient, versàtil i senzilla. La gran majoria de les eines de creació de continguts al mòbil, excepte excepcions com Instagram, són versions mòbils d’eines que van ser dissenyades per l’ordinador, el que condiciona en gran mesura el seu plantejament i eficiència “, va concloure.

Font: El Confidencial

El WhatsApp espanyol: Spotbros
Etiquetat a:        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà