La creativitat juga un paper destacat en les nostres vides, ja sigui en escriure un llibre, desenvolupar la nostra idea de negoci o implementar una campanya de màrqueting que sigui original. El millor de tot és que encara que ens diguin el contrari, tots som creatius.

1. Un quadern sempre a mà
Al llarg del dia tots pensen desenes o centenars d’idees brillants. La immensa majoria apareixen i desapareixen a tal velocitat que quan arribem a casa o al nostre lloc de treball, o les hem oblidat del tot o queda una borrosa imatge de tot allò que ha creuat per la nostra ment.

Una pràctica molt recomanable és portar sempre amb nosaltres un quadern en el que apuntar tot el que se’ns acudeixi. Seure i escriure és la millor pràctica per desenvolupar la nostra creativitat. Si un quadern ens sembla massa, podem optar per una petita gravadora o fins i tot utilitzar el nostre telèfon mòbil per a gravar les nostres idees.

2. Més cultura
Llegir, visitar exposicions, anar al cinema, anar de tant en tant al teatre, etc. no només són activitats divertides i recomanables sinó que milloren la nostra creativitat. No només ens converteixen en una persona més “interessant i culta”, sinó que a la cultura podem trobar la nostra principal font d’inspiració. Com han resolt altres una situació?

3. Noves experiències
La rutina, els hàbits, l’avorriment, etc. no són precisament els nostres millors aliats quan el que volem és explorar la nostra vena creativa. Troba un hobby que et motivi, viatja sempre que puguis, entra en contacte amb noves cultures, prova altres menjars, descobreix una altra música, llegeix altres llibres … en definitiva, atreveix-te a fer les coses de manera diferent.

4. Trenca amb la rutina
Per la nostra salut mental, és bo tenir una rutina i uns hàbits amb els que ens sentim còmodes. Però, no hauria de ser tan estricta que ens impedís provar noves coses. Intenta treballar en llocs diferents, prova anar amb els teus amics a nous llocs, decideix que el dissabte ja no serà el dia en que facis la compra, etc.

5. Brainstorming
El Brainstorming o “pluja d’idees” és una de les tècniques més conegudes i emprades en la majoria de les empreses del món que necessiten enfrontar-se a un problema o un nou repte des d’una perspectiva creativa. Encara que una sessió de brainstorming pot ser tan complexa com vulguem, en realitat per començar només necessitem un tros de paper i un bolígraf.

Escriurem totes les idees que se’ns passin pel cap, no importa que siguin absurdes, durant 15 minuts. Passat aquest temps ens preguntarem quines són les importants, les qüestionarem i triarem les millors.

6. Mapes mentals
Visió de conjunt, resolució de problemes, acció ràpida. Aquests són tres dels grans beneficis que obtenim si ens familiaritzem amb una tècnica coneguda com “mind mapping” o creació de “mapes mentals”. A l’utilitzar-los, podem comprendre d’una ullada l’estructura bàsica de l’assumpte o projecte en el que estem treballant, com cada part es relaciona amb les altres, i de quina manera encaixa tota la informació disponible. És, en definitiva, un “full de ruta” que ens ajuda a avançar.

7. Troba el teu moment més creatiu
Algunes persones són més creatives a primera hora del matí, altres se senten més inspirades després de dinar, un tercer grup treballen especialment bé a la nit … Ser creatiu passa també per identificar quan som més creatius i utilitzar aquest període de temps a nostre favor.

8. Troba l’espai adequat per a la teva creativitat
Com en el punt anterior, tots tenim un espai en el qual ens sentim especialment disposats per a la creativitat. Si en el teu cas aquest lloc és la taula del teu despatx, fantàstic, però pot ser que no sigui així. Prova diferents espais.

Amb el temps pot ser descobreixis que et sents especialment bé quan escrius a la cafeteria o que la majoria de les idees venen quan fas un passeig pel parc.

9. Fes exercici
“Mens sana in corpore sa” afirmaven els romans. I tenien raó. L’exercici físic no només ens senti bé des d’un punt de vista purament fisiològic, sinó que també ho fa des d’un punt de vista psicològic. Amb l’exercici alliberem endorfines que no només ens fan sentir-nos bé amb nosaltres mateixos sinó que alliberen els nostres fluids creatius.

10 Comparteix les teves idees
Ningú és una illa de coneixement. En compartir les nostres idees i inquietuds amb els altres, en recollir les seves opinions i punts de vista, podem donar ales a una idea que semblava estancada. És veritat que si ens guardem per a nosaltres mateixos els nostres “secrets” ningú els podrà copiar, però també ho és que ens costarà molt més avançar cap a un producte acabat.

Font: MuyPymes

10 trucs per ser més creatius
Etiquetat a:    

Un pensament en “10 trucs per ser més creatius

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà